Για εκείνoν που αντιλαμβάνεται τις διακοπές ως ψυχαγωγία, αναζήτηση, περιήγηση και δεν εντάσσεται στις διάφορες συνομοταξίες της παραλίας ή εν πάση περιπτώσει θα ήθελε να ικανοποιήσει  την τάση του για φυγή αλλιώς, μπορεί να παρακολουθήσει τα εξής προγράμματα δραστηριοτήτων.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
Πεζοπορίες γίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Πηλιου όπως Μηλίνα – Λαύκος , Πλατανιάς – Μηλίνα, Προμύρι – Πλατανιάς, Λαύκος –Πλατανιάς και σε πολλά άλλα γραφικά μονοπάτια.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ελεύθερα την πεζοπορία τους, μία φορά την εβδομάδα με γκρουπ και άλλων περιπατητών, την 6η απογευματινή ώρα, για διάρκεια περίπου τριών ωρών, σε μονοπάτια και καλντερίμια της περιοχής.

www.pelionwalks.wordpress.com

ΚΑΓΙΑΚ
Γίνεται στις όμορφες παραλίες του Νοτιοανατολικού Πηλίου με βάση τη παραλία του Πλατανιά και τις γειτονικές παραλίες του Καστρι και Μικρό.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
Εξερεύνηση σπηλαίου γίνεται στην πανέμορφη σπηλιά του « ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ» που βρίσκεται στο χωριό Μούρεσι στο Ανατολικό Πήλιο. Από την περιοχή του Πλατανιά προσεγγίζουμε το σπήλιο οδικώς σε μια ώρα.
ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Η ορεινή ποδηλασία γίνεται σε όμορφους δασικούς δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιου Πηλίου. Υπάρχουν διαδρομές από 10 χιλιόμετρα έως και 40 χιλιόμετρα ανάλογης δυσκολίας.
ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Τα μαθήματα αναρρίχησης αλλά και η αναρρίχηση για προχωρημένους γίνονται στο αναρριχητικό πεδίο στη παραλία Μικρό του Πλατανιά. Στο αναρριχητικό πεδίο υπάρχουν περισσότερες από 25 διαδρομές με ανάπτυγμα από 15  έως 50 μέτρα δυσκολίας.
ΙΠΠΑΣΙΑ
Για εκείνους που λατρεύουν τη φύση και επιθυμούν να απολαύσουν την ομορφιά της από κοντά υπάρχει η δυνατότητα μαθημάτων ιππασίας.

Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες μας γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές με απόλυτη ασφάλεια. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συνδυασμός με δυο ή και περισσότερες δραστηριότητες σε μονοήμερη εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή

ΨΑΡΕΜΑ
Ο Πλατανιάς είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι και ενδείκνυται για ψάρεμα. Έτσι για τους φανατικούς ψαράδες υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιήσουν το χόμπι τους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ & ΤΟΥ 4x4
Στην περιοχή του Πλατανιά και σε πανέμορφα δάση, υπάρχουν δρόμοι οι οποίοι οδηγούν σε παραλιακούς οικισμούς και σε χωριά.
Είναι μια ονειρεμένη διαδρομή για τους λάτρεις της μηχανής και του 4x4.
Οδηγός περιοχής:
 
site created and hosted by