Το Πήλιο διαθέτει υπέροχες παραλίες που αξίζει κανείς να επισκεφτεί για να απολαύσει την άγρια ομορφιά του βουνού και παράλληλα την ηρεμία που του προσφέρει η θάλασσα.

Ο Πλατανιάς βρίσκεται στο Νότιο άκρο του Πηλίου, 65 χλμ. Νοτιοανατολικά του Βόλου.

Διαθέτει λιμάνι και παραλία που προσφέρεται για περίπατο. Έχει επίσης ιχθυόσκαλα και μικρή μαρίνα για κότερα, ράμπα ολίσθησης για τα σκάφη, πολλές ταβέρνες, καφετέριες, ουζερί, καταστήματα και αρκετά καταλύματα.
Τόπος όμορφος, περιποιημένος, εξαιρετικά δημοφιλής για το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά του.
Στην περιοχή του Πλατανιά και σε πανέμορφα δάση, υπάρχουν δρόμοι οι οποίοι οδηγούν σε παραλιακούς οικισμούς και σε χωριά. Είναι μια ονειρεμένη διαδρομή για τους λάτρεις της μηχανής και του 4x4.Στον Πλατανιά εκτός από την όμορφη παραλία του χωριού μπορεί κανείς να επισκεφτεί και την ακτή Μικρό είτε με καικακί, είτε με τα πόδια διασχίζοντας ένα μαγευτικό μονοπάτι.


 
Την παραλία Μουρτιά, ένα θέαμα αξεπέραστης ομορφιάς καθώς  έχει καταταχθεί στην 7η παγκόσμια θέση ως «παραλία απείρου φυσικού κάλους».


Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Πηλίου κοντά στον Πλατανιά.
Ο Κατηγιώργης είναι ένα παραδοσιακό μικρό χωριό, με φρέσκο ψάρι, από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο σας.
Λίγο παρακάτω συναντάμε τη Λύρη. Η παραλία του χωριού έχει βαθιά καθαρά νερά και ένα ταβερνάκι μπροστά στο κύμα.
Επόμενη στάση στη παραλία της Θεοτόκου, που πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι της Θεοτόκου που βρίσκεται μπροστά την παραλία.

Οδηγός περιοχής:
 
site created and hosted by